Доброволци

Асенета Делийска | Project Manager

Асенета започва кариерата си в Deutsche Bank в Лондон и Ню Йорк през 2003 година, където работи в екип за управление на риск. През 2004 г., Асенета се мести в Goldman Sachs в Ню Йорк, където отговаря за повече от 30 сделки за секюритизация на ипотечни кредити на обща стойност около 50 млрд. долара. През 2007 г. нейният опит я отвежда в Лондон, където работи за Citigroup в продължение на пет години, от които последните четири като частен банкер за някои от най-богатите хора от Русия и Казахстан.

Асенета е възпитаник на Mount Holyoke College в САЩ, от където има степен по икономика и математика. Тя владее български, руски, английски и немски език. Асенета има страст към социалното предприемачество и цели да предостави качествено обучение и информационни ресурси за ученици в неравностойно положение на световен мащаб.

Гаяна Стоянова | Marketing Lead

Уча в Първа английска езикова гимназия-училище, което ми дава както общообразователна подготовка на високо ниво, така и възможност за творческа активност в различни форми на извънкласна дейност. Ученичка съм в паралелка с изучаване на немски език като втори западен. Ежегодно участвам в традиционните училищни пиеси на английски език, режисирани и изиграни от нас-учениците. Вземам активно участие в Ученическия съвет и често организирам вътреучилищни проекти, както и съвместни инициативи с други училища. Член съм и на фолклорния ансамбъл на гимназията, осигуряващ ми възможност за танцови изяви в духа на българската културна традиция. Обичам да бъда в екип-на хорото или в клас-важно е съмишлието между хората.

Вдъхновена и моделирана от средата, в която съм отраснала, съм развила всестранни интереси и по-специфични такива в областта на чуждите езици, световната литература и култура. Стремя се да задълбочавам знанията си в тези области, както и в областта на световната история, тъй като смятам, че ще ми бъдат необходими в бъдеще, за да се определя и реализирам професионално.

Мотивирана съм и с удоволствие участвам в проекта Pathways, защото той цели да спомага максимално точното професионално самоопределяне и изисква личната ангажираност на доброволеца.

Ралица Найденова | Text Editing Team

Ученичка съм в Американския колеж в София. Извън академичното си развитие, участвам в различни доброволчески организации и инициативи като Български младежки червен кръст. Освен това съм член на Ученическия съвет и редактор в училищното литературно списание. В свободното си време пиша поезия.

Като активен и творчески настроен млад човек се старая да помагам на връстниците си да се вгледаме заедно във възможностите около нас, да следваме мечтите си, да бъдем по-активно, толерантно и уверено младо поколение.

Проектът Pathways ме впечатли именно с тази своя насоченост. От известно време усещах липсата на подобен източник на мотивация, полезни съвети и информация. Силно вярвам, че инициативата ще помогне на мен и на всички български младежи да намерят своя път. Надявам се, че ще допринеса за това с личната си ангажираност и разбиране за тревогите и стремежите на моите връстници. 

Румяна Найденова | Design Lead

Завърших бакалавърска степен „Компютърни системи и технологии“ в Технически Университет- София през 2009г. като паралелно с това започнах да развивам интереса си към графичните програми. В последствие започнах и първата си работа като графичен дизайнер и от тогава целите ми са насочени в развитието на този мой интерес.

В професионален план, другите мои интересите са свързани с организацията на малки фамилни и фирмени партита. Една от целите ми е да намеря мястото си сред сплотен екип от приятели, където работата да е удоволствие.

Мечтая за по-усмихнати хора по улицата.

Теодора Ангелова | Text Editing Team

Уча Политология в СУ „Климент Охридски“. Занимавам се с проекти, свързани с Европейския съюз – комуникации, връзки с гражданите и подобряване на информираността. Интересите ми са свързани с политически анализ, медии и социология. Имам опит в медиите, радио и преса като политически коментатор, както и с организиране на събития и нетуъркинг. Проектът Pathways ме амбицира, защото провокира младите хора да потърсят точното си място и им показва най-подходящия и лесен начин това да се случи. Виждам го като наръчник за успех, който е полезен и за мен самата.

Преслава Ненова | Key Account Manager

Преслава Ненова e Консултант подбор в Pathways. През 1999г. тя получава диплома за висше  образование от УНСС, София и бакалавърска степен по Европейска Бизнес Администрация от University of Lincolnshire & Humberside във Великобритания, където фокусира върху професионално обучение и развитие на човешки ресурси.

От 1999г. до 2001г. Преслава учи в САЩ, където завършва магистърска програма по Бизнес Администрация със специализация Управление на човешките ресурси в Clemson University, Южна Каролина. По време на магистърската й програма, Преслава асистира на преподаватели по Управление на човешките ресурси и проучва тестове за подбор. По-късно тя се занимава с подбор в софтуерни компании в Калифорния, където работи като Координатор човешки ресурси. Преслава има ръководен и консултантски опит в сферата на проекти по Човешки ресурси в компании в Северна Каролина и Южна Каролина.

В България Преслава работи на длъжности в сферата на Човешките ресурси, на които придобива богат опит и в предварителния подбор на кадри. Тя има огромно желание да приложи опита си и да помогне на млади хора в България чрез проекта Pathways.

Силвия Великова | Key Account Manager

Идеята на Pathways ме спечели освен с простото "да помогнем",  с това, че съвпада с моите ценности и виждания, засягащи проблема за професионално ориентиране в България, които датират от години насам. Изключително се радвам, че в лицето на екипа на проекта намирам личности, заредени с ентусиазъм и желание за работа по темата.

Аз самата се надявам да помогна, правейки това, което обичам, а именно да комуникирам с хора. Желанието ми е да обменям идеи, да участвам в диалози по различни теми и да допринасям за това да живеем в един малко по-добър свят.

Аз изучавам Психология в СУ "Св. Климент Охридски", а в свободното си време се посвещавам на разнообразните си интереси. 

Ивелина Керефейна | Video Masters Team

Ивелина завършва бакалавърска степен по психология в СУ „Св. Климент Охридски” през 2013 г. и паралелно с това изучава кино и телевизия в Нов български университет. Тя се интересува главно от комуникация с нови хора и от изграждането на социални контакти с личности от различни култури и с различни светогледи. Ивелина също обича да изучава красотата на света чрез камерата.

Членка на секция „Управление на таланта” към студентската организация AIESEC, през годините Ивелина се е ангажирала с множество доброволчески проекти и инициативи, свързани с японска анимация и култура, косплей и компютърни игри, както и с хорови изпълнения.

Ивелина би искала да работи, за да мотивира младите хора в България и смята, че изграждането на единна информационна платформа като Pathways би било ефективно. Тя е убедена, че проектът предлага възможности както за допринасяне за успешното академично и кариерно развитие на младежи, така и за обогатяване на собствените й умения и способности.

Pathways.bg © Copyright 2017