Екип

Ангел Келчев | CEO

Ангел Келчев е от Пазарджик и работи като изпълнителен директор на центъра Pathways. Г-н Келчев се мести в САЩ през 2001 г., където следва икономика в Stanford University и където през 2006 г. получава бакалавърска степен. От 2006 г. до 2009 г., г-н Келчев работи за Lehman Brothers и Union Square Advisors в Сан Франциско, глобални компании за инвестиционно консултиране и корпоративни финанси. През годините е инициирал множество благотворителни проекти в сферата на образованието, здравеопазването и борбата с предразсъдъците срещу хора с увреждания в България, Индия, Мексико, Непал, Кения, Панама, САЩ и др. За целта той е набрал повече от $ 1.2 мил. с щедрата подкрепа на Rotary International и USAID. През 2011 г. г-н Келчев завършва магистърска степен по Публична администрация в Harvard Kennedy School of Government. По време на магистратурата си той инициира проекта Pathways в родния си град. Проектът след това е финансиран от Американската агенция за международно развитие (ААМР).

Г-н Келчев има богат преподавателски опит с международни студенти по време на 10-годишния си престой в САЩ, където той преподава английски и математика на гимназисти и студенти от различни страни. В Pathways г-н Келчев се фокусира върху преподаване в малки групи на професионалисти, които търсят да опреснят или доразвият знанията си по английски език, за да работят по-ефективно с международни клиенти. Освен това, г-н Келчев развива и индивидуално обучение за ръководни кадри, акцентирайки върху разговорен американски английски език и бизнес английски. Г-н Келчев подготвя и кандидатстуденти с амбиции да продължат образованието си в чужбина. Казва, че обича да контактува с хора, които не само имат какво да кажат, но и го подкрепят с действия всеки ден.

Николета Келчева | Director

Николета Келчева е родом от гр. Пазарджик. След като учи в ЕГ “Бертолт Брехт” гр. Пазарджик, тя продължава обучението си в САЩ в Bellevue High School в щата Вашингтон. В последствие, г-ца Келчева завършва двугодишната програма в Bellevue College със специалност Бизнес администрация, а по-късно и бакалавърска степен по Бизнес мениджмънт в San Diego State University, където е активно ангажирана в различни студентски организации и клубове.

През 2009 г. г-ца Келчева започва работа като бизнес анализатор в Alliacense - компания за интелектуална собственост със седалище в Купертино, Калифорния. Г-ца Келчева е един от основателите на Pathways и е Директор, маркетинг и бизнес развитие.

Преподавателската дейност на г-ца Келчева в Pathways се фокусира върху преподаване в малки групи на деца, гимназисти и професионалисти, които търсят да опреснят или доразвият знанията си по английски език, за да работят по-ефективно с международни клиенти. Г-ца Келчева преподава също така индивидуални уроци на начинаещи и напреднали, като акцентира върху разговорен американски английски език и бизнес английски.

Мартин Пазарджиев | Director

Мартин Пазарджиев е роден в гр. София. Завършва Втора АЕГ „Томас Джеферсън“ и Американския университет в България със специалности Икономика и Политология и международни отношения. Професионалната му кариера започва като икономически анализатор във вестник Капитал (с над 70 публикации), продължава като консултант по застрахователна дейност и мениджър проекти за голяма българска софтуеърна компания и главен екперт по оптимизация и развитие на информационната система на застрахователна група със съществен пазарен дял в България.

В житейския си път г-н Пазарджиев открива удоволствието от преподаването и непосредствения контакт с различни хора. Води различни обучения свързани с използването на информационна система за застрахователна дейност в София, Естония, Етиопия, Португалия, Сърбия, Украйна и Близкия изток. В последно време провежда и обучения свързани с хобитата си: уинд-сърфинг и алпийски ски. Преподавал е като доброволец разговорен английски на тибетски имигранти в Северна Индия.

През юни 2014г. г-н Пазарджиев се присъединява към екипа на Pathways като ръководител на Софийския офис на сдружението.

Вяра Келчева | Legal counsel

Адвокат Вяра Келчева е pro bono юристконсулт на Pathways, a основната й дейност е свързана с предоставяне на правна защита и репрезентация в сферите на наказателното, административното и гражданското право.

Адвокат Вяра Келчева е завършила магистърска степен по право в Софийски университет "Климент Охридски". Тя е работила като съдия изпълнител към Районен съд град Пазарджик, след което около 9 години работи като районен прокурор в града. През месец април 1998 г. е вписана като адвокат при Адвокатска колегия – гр. Пазарджик. От самото начало започва самостоятелна практика, осъществявайки консултации и процесуално представителство на клиенти по разнообразни казуси, свързани преди всичко с наказателно право.

Адвокат Келчева е членувала в Асоциация за Европейска интеграция и права на човека (Еврорайтс) – Пловдив, където е изнасяла лекции по различни теми и е давала правни консултации на граждани. Адвокат Келчева осъществява процесуално представителство на граждани и по граждански, трудови и търговски дела.

Адвокат Вяра Келчева обогатява непрестанно своите познания, като участва в различни правни курсове и семинари по актуални юридически проблеми и новости в законодателството.

Рада Стоицева | Мanager Corporate Training and Development

Преподавателската дейност на г-жа Стоицева в Pathways се фокусира върху индивидуално обучение на деца и гимназисти и корпоративно обучение на професионалисти, които желаят да обогатят не само базовите си знания по езика, но и да го развият така, че да се чувстват комфортно по време на бизнес преговори с международни клиенти и да владеят свободно бизнес кореспонденции.

Г-жа Стоицева се присъединява към екипа на Pathways през септември 2014г. като мениджър, корпоративно обучение и развитие.

Емилия Дурева | Senior Instructor

Емилия Дурева е опитен и висококвалифициран преподовател по английски език. Нейната кариера е свързана с престижни училища и университети. Тя е завършила Филологическия Факултет на Софийски Университет "Св. Климент Охридски" с два езика – английски и немски. След завършване на образованието си, преподава английски език в град Пазарджик – 13 години в Математическа гимназия "Константин Величков" и 8 години в Езикова гимназия "Бертолт Брехт". Г-жа Дурева е старши преподавател с придобити 4-та и 5-та професионално-квалификационни степени.

Професионалните й приоритети са свързани с подготовка на гимназисти за Кеймбридж сертификати, както и входящи и държавни изпити по английски език в български университети.

Г-жа Дурева е част от екипа на Pathways от създаването му през септември 2010 г. 

Елисавета Кланска | Senior Instructor

Елисавета Кланска е опитен и висококвалифициран преподовател по английски език с над 20 години опит. Тя е завършила Филологическия Факултет на Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски" и е квалифицирана да преподава английски език, както и български език и литература. След завършване на образованието си, тя преподава английски език в град Пазарджик – 15 години в гимназия "Иван С. Аксаков", 2 години в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академия на МВР и 1 година към Центъра за специализация и професионална подготовка към Национална служба Гранична полиция.

Професионалните й приоритети са свързани с обучение по английски език на възрастни от различни сфери на икономиката, както и подготовка на гимназисти за сертификатните изпити на Кеймбридж. Тя има богат опит в преподаването по Европейските програми „Аз мога” и „Аз мога повече”. 

Г-жа Кланска е част от екипа на Pathways от ноември 2011 г. 

Pathways.bg © Copyright 2017