Подготовка на апликации за стипендии

Pathways ти предлага помощ при подготовката на документи за различни видове финансова помощ, които могат да бъдат предоставяни от самия университет, както и от външни частни или държавни програми, фондации, корпорации и т.н. Нашите консултанти могат да те насочат относно различните видове финансова помощ, които са налични и да ти помогнат да максимизираш шансовете си при кандидатстване за тях. Консултантите на Pathways също ти помагат при набирането и подготовката на нужните за кандидатстване за финансова помощ документи (данъчни декларации на родителите ти, есета, препоръки и т.н.).

Голяма част от университетите не обявяват точен брой пълни стипендии. Те най-често посочват какви да са минималните критерии (резултати от TOEFL и/или SAT изпитите, постижения в различни сфери и т.н.), след което правят избор на кого да бъде отпусната пълна стипендия. Има и други типове финансова помощ:

  • Стипендии от външни организации – такива могат да бъдат предоставяни от фондации, компании или частни лица и могат да имат най-различни изисквания за постижения, интереси, гражданство и т.н.
  • Грантове – безвъздмезна финансова помощ, която може да бъде предоставена от университет или външна институция и която най-често е свързана с определени академични задължения (изследвания/проекти в определени сфери и т.н.)
  • Заеми – могат да бъдат предоставяни както от университета (кредитен съюз на университета), така и от външни финансови институции (банки, които имат споразумения с университета да предлагат заеми с преференциални условия на изплащане)
  • Fellowships – програми, които отново най-често са обвързани с определени академични задължения (изследвания/проекти в определени сфери и т.н.)
  • Work-study програми – програми, които позволяват на ученици да работят на половин работно време и да се издържат

Финансовата помощ зависи от много неща като финансовите ти нужди и твоите постижения (спортни, академични и т.н.). Огромната част от редовните студенти получават някакъв тип финансова помощ от самия университет или от външни спонсори и програми.

Не се колебай да се свържеш с нас за повече информация и да насрочиш своята индивидуална консултация.

Pathways.bg © Copyright 2017