GMAT

GMAT е най-популярният изпит, изискван при кандидатстване за магистратури по Бизнес администрация (MBA). Той се състои от три части: езикова  секция, математическа секция и аналитична секция, която включва 2 есета.

Pathways предлага курсова и индивидуална подготовка за GMAT в зависимост от твоите конкретни изисквания и досегашно ниво на подготовка. Курсистите ни усвояват задълбочени знания и умения, необходими за успешното им справяне с математическата и английската част на теста, както и основните структури и модели за писане на есе. Ползвайки материали от реални GMAT изпити в условия, максимално близки до тестовите, курсистите ни опознават в детайли основните типове въпроси, както и различните стратегии за ефективно полагане на цялостния изпит.

Изпитът може да бъде положен по всяко време на годината. Резултатите от GMAT се получават веднага (с изключение на тези от двете есета, които се обявяват до две седмици след полагане на изпита) и имат давност от 5 години.

Индивидуална подготовка:

Не се колебай да се свържеш с нас ако имаш нужда от индивидуална подготовка. След полагане на диагностичен тест, наш преподавател ще изготви учебен план, съобразен с твоите конкретни изисквания и знания. Индивидуалната подготовка е подходяща както за ученици със солидно ниво на английски език и математика, така и за заети начинаещи, които търсят гъвкаво разписание и индивидуално внимание и подход.

Курсова подготовка:

При наличие на желаещи, Pathways организира курсове за подготовка за GMAT в малки групи до 8 човека, които позволяват оказване на лично внимание на всеки един курсист:

  • Курсовете включват 70 учебни часа (40 часа Verbal Section + Essays и 30 часа Math + Integrated reasoning);
  • Те могат да бъдат проведени за два, три или четири месеца в зависимост от времевите предпочитания на учениците;
  • Курсовете са вечерни и/или съботно-неделни, за да улеснят максимално работещи професионалисти.

Подготовката в Pathways предлага:

  • Интерактивен подход от висококвалифицирани преподаватели;
  • Работа с материали на различни водещи издания (Kaplan, Princeton Review, GMAC и т.н.), които максимално наподобяват реални GMAT въпроси;
  • Авторски материали, предлагащи стратегии за ефективното полагане на изпита;
  • Специализирана подготовка за овладяване на умения за писане на есе;
  • Полагане на множество пробни изпити, целящи да симулират реална изпитна обстановка.

Често задавани въпроси:

В: Къде мога да положа изпита GMAT в България?

О: В София: https://itce.com/en/exams/GMAT-exams

 

В: Къде мога да се регистрирам за изпита GMAT?  

O: Информация за всичко, свързано с регистрацията за изпита и изпитните дати, можеш да намериш на http://www.mba.com/global

 

В: Каква е разликата между GMAT и GRE?

O: Независимо от това, че днес множество магистърски програми и докторантури приемат и двата изпита, GMAT има насоченост към бизнес и мениджмънт и се препоръчва на кандидати с по-развити математически и аналитични способности. За повече информация, моля прочетете следното сравнение между двата изпита: http://www.princetonreview.com/gmatvsgre.aspx

Pathways.bg © Copyright 2017