Cambridge ESOL │Изпитен Център - Пазарджик

Изпитите на Cambridge ESOL за гимназисти се признават за целите на академичен прием на студенти от хиляди университети и висши училища, както и от множество международни компании. Изпитите за деца целят да изграждат ключови умения по английски език от съвсем ранна възраст. Двата типа изпити са надеждно доказателство за владеене на английски език.

Следващи дати за провеждане на изпитите на Cambridge ESOL в гр. Пазарджик (Pathways):

FCE: Изпитната дата ще бъде обявена през месец март 2015 година.

CAE: Изпитната дата ще бъде обявена през месец март 2015 година.

Допълнителни дати: Ако посочените по-горе дати не те устройват, Pathways предлага регистрация за множество допълнителни дати в София, Пловдив, Стара Загора и т.н. За повече информация кликни тук.

Регистрация:

Регистрацията за изпитите на Cambridge ESOL сe извършва в офиса на Pathways (ул. "Червен Стоян" 7А, гр. Пазарджик – входът е откъм бул. „Княз Александър Батенберг”, на кръстовището с ул. "К. Величков"). Можеш да видиш офиса на Google Maps тук. При нужда не се колебай да позвъниш на 0892.411.109 или на 0896.705.905. 

Често задавани въпроси:

Изпити по английски език за гимназисти:

FCE CAE FCE

Въпрос: Какво ми дава изпитът FCE?

Отговор: FCE се полага от повече от 270,000 души всяка година в над 100 страни. Това е ценна квалификация за всеки, който иска да работи или учи в чужбина или да се развие в професионална област, която изисква високи езикови умения. FCE е чудесна подготовка за всеки, който се стреми към CAE (Certificate in Advanced English) и CPE (Certificate of Proficiency in English). В Европейската Езикова Рамка, FCE е ниво B2. Успешните кандидати получават сертификат с доживотна валидност.

Въпрос: Какво ми дава изпитът CAE?

Отговор: САЕ се полага от повече от 60,000 души всяка година в над 60 страни. Това е ценна квалификация за всеки, който иска да работи или учи в чужбина или да се развие в професионална област, която изисква езикови умения. САЕ е чудесна подготовка за всеки, който се стреми към СРЕ. В Европейската Езикова Рамка, CAE е ниво С1. И при тoзи, както и при другите изпити на университета в Кеймбридж, дипломата има доживотна валидност.

Въпрос: Къде се признават изпитите?

Отговор: FCE и CAE се признават от работодатели и образователни институции по целия свят. Можете да намерите актуалната база данни с организациите, които официално признават FCE и CAE на сайта на Cambridge Esol Examinations.

 

Изпити по английски език за деца:

YLE

Въпрос: Какво представляват изпитите по английски език на Кеймбридж за деца?

Отговор: Това е серия от изпити предназначени за деца, изучаващи английски като чужд език. Те се предлагат на три нива – YLE Starters, YLE Movers, YLE Flyers. Изпитите имат за цел както да проверят знанията и уменията за използването на езика, така и да осигурят точното и обективно оценяване на езиковото ниво.

Въпрос: За кого са тези изпити?

Отговор: Изпитите оценяват нивото на английски език за начинаещи, чийто майчин език е различен от английски, във възрастовата група 7-12 години.

Въпрос: Какви умения покриват тестовете?

Отговор: Проверяват се четирите основни езикови умения - слушане, говорене, четене и писане.

Въпрос: Какво получават кандидатите?

Отговор: При тези изпити няма провалили се и успели. Всеки кандидат, който работи и по трите компонента получава грамота, на която има определен брой значки с емблемата на Кеймбридж, като за всеки компонент максималният брой значки е пет. Например, кандидат може да получи три значки за четене и писане, четири значки за слушане и пет значки за говорене. Минималната оценка, която децата могат да получат за направата на трите секции е грамота с по една значка за всеки компонент.

Pathways.bg © Copyright 2017