Посещение на АУБ в Пазарджик 11.02.2014

Третият рожден ден на Pathways се превърна в празник, който много от нас ще помнят завинаги, не само заради самия повод, вкусната торта и раздадените сертификати на Cambridge University, но и заради посещението на АУБ в Пазарджик. Празненството се състоя в лапидариума на Регионалния исторически музей сред каменни плочи и статуи с безспорно археологическо значение и следа в историческото минало на града.

На рождения си ден – 26 септември, Pathways и АУБ проведоха изложение „Отворени врати.“ Интерес  към  него  проявиха ученици и кандидат-студенти, които получиха информация за кандидатстването в АУБ, предлаганите стипендии и избора на специалност. Посетителите имаха възможността не само да се запознаят лично с г-жа Боряна Шалявска, директор на отдел „Прием на студенти”, но и да поговорят с професори и настоящи и завършили университета студенти, получавайки информация от „първа ръка“.

По време на изложението бяха организирани и срещи с родители на кандидат-студенти, които получиха подробна информация за таксите, процедурите по кандидатстване и условията за настаняване в кампуса.

Друг акцент на изложението беше официалното връчване на сертификатите на Cambridge University на учениците на Pathways от учебната 2012-2013 година. Сертификатите бяха връчени от представител на University of Cambridge – г-жа Светла Мавродиева, която след церемонията отговори на множество въпроси, свързани с полагането на изпитите нa Cambridge University. 

По-късно, на „Тортата”, възпитаници на Pathways пуснаха многобройни балони-мечти. Деца и ученици сами написаха върху балоните своите желания и ги пуснаха да полетят в небето. Учениците на Pathways се справиха отлично и с приготвените, благодарение на щедрата подкрепа на АУБ, сладки изненади и освежаващи напитки.

Pathways благодари на Община Пазарджик и на Регионалния исторически музей за любезното съдействие.

Снимките от събитието вижте в този албум.

Pathways.bg © Copyright 2017