Ивайло Христов
Софийски университет Образование:
Информатика, Електронен бизнес и управлениеСпециалност:
ПредприемачПрофесия:

Ивайло Христов е един от най-успешните млади предприемачи в България и изявен ИТ професионалист. Преди повече от 4 години той основава Komfo заедно с трима съдружници, с които разрастват компанията до 50 човека в София и Копенхаген. Ивайло има богат опит в ИТ индустрията, като за по-малко от 8 години се е изкачил по стълбицата от стажант до ръководител на екип от ИТ специалисти и съосновател на компания – лидер на пазара за софтуер за управлениена социални мрежи. Преди Komfo той е работил в развойния център на Майкрософт в Копенхаген, Дания. Изявите на Ивайло започват още по време на началното му образование, когато той многократко се състезава в националните олимпиади по информатика и е отличен с престижното звание „Лауреат в областта на информатиката“.  

Страстта на Ивайло е технологичното предприемачество и стартирането на нов бизнес. Носител е на награди и призове за постиженията си в предприемачеството, сред които „Млад предприемач на годината“ за 2010 г. на Junior Achievement и Next Generation предприемач през 2011г. на вестник „Пари“.

“Стартирането на бизнес е като влакчето на ужасите – ту нагоре, ту надолу. Ако се откажеш, когато си надолу, никога няма да отидеш нагоре. Не се отказвайте!“
Директна връзка:
Pathways.bg © Copyright 2017