Магдалена Митева
НАТФИЗОбразование:
КуклиСпециалност:
ДизайнерПрофесия:

Магдалена Митева е куклена актриса, режисьор, сценограф, дизайнер на лампи, бижута и дрехи, с две думи, човек на изкуството.

Маги е родена в София, завършва немска гимназия и след това Кукли в НАТФИЗ. След НАТФИЗ, Маги става част от театър “Никой”, където прави куклени спектакли за възрастни. Маги работи в Столичен куклен театър, прави куклени представления за възрастни по клубове в България, има и не малко ангажименти в чужбина - две представления са поставяли в кукления театър в Будапеща, три - в Егер, Унгария; две - в театър “Уш” в Любляна, две - в “Курузно зърно” в Словенска Бистрица, Словения и др.

Магдалена изработва своя куклен свят с подръчни средства, която страст е повлияни от детството ѝ – като телевизионен техник, баща ѝ все още поправя стари лампови телевизори.

Магдалена непрестанно започва вдъхновяващи инициативи - проекта Lumagi, декорация от рециклирани материали, Къщата с ангелите, а един от най-новите ѝ проекти е магазин за junk-art – бижута, обувки, аксесоари и дрехи, направени от рециклирани материали.

“Любов“
Директна връзка:
Pathways.bg © Copyright 2017