Борислав Стефанов
AUBG, Regents College, HarvardОбразование:
Бизнес администрацияСпециалност:
Изпълнителен директор, БАИПрофесия:

Борислав Стефанов е един от първите випускници на Американския колеж в София, след като училището повторно отваря врати през 1992. През 2001 Борислав получава бакалавърска степен по бизнес администрация с втора специалност история от Американския университет в България. До края на 2002 живее в Лондон, където следва магистратура по международен мениджмънт от Regents College.

От 2003 до 2005 Борислав работи за Регионалния център на DaimlerChrysler в Дубай, ОАЕ, където координира логистични въпроси с дистрибуторите на Мерцедес, Крайслер, Джип и Додж в държавите от Персийския залив. През следващите две години учи в Harvard Business School, като 2007 завършва със специалност MBA. За една година е Президент на Източноевропейската асоциация в университета, а също така членува в клубовете по предприемачество и по консултантска дейност.

Между 2007 и 2009 Борислав работи в московския клон на Boston Consulting Group, където участва в проекти в Европа и Азия. Част е от екипа, който съветва един от най-големите европейски автомобилни производители за оптимизиране на логистичните им операции в Русия. Работи и по маркетинговата стратегия на руски мобилен оператор, който навлиза на индийския пазар.

В края на 2009 се връща в България, където през декември започва работа като заместник-изпълнителен директор, а от май 2010 – като Директор на Агенцията за инвестиции. В тази си роля участва в проектите на големи европейски, американски и азиатски компании, които проучват възможността за инвестиране в България. Работи и с някои от най-големите български и международни фирми у нас при разрешаване на административни и други въпроси. Често участва в конференции и мероприятия на икономически теми.

Борислав говори английски и руски и обича да пътува.

“Човек трябва да вярва в способностите си, да си поставя високи цели и да не се плаши от неуспехите – останалото се случва от само себе си“
Директна връзка:
Pathways.bg © Copyright 2017