Борислав Сандов
Софийски университетОбразование:
ГеографияСпециалност:
ЕкологПрофесия:

Борислав Сандов е на 29 години и живее в София. Започва образованието си в родният му град Мадан, след което продължавата в професионалната гимназия по туризъм в град Смолян. Завършва висшето си образование в Софийски университет ‘Св. Климент Охридски’ с бакалавърска степен по география, след което продължава в магистратура по Управление на водни и климатични ресурси. През 2006 година, по време на мандата му като Зам. Предедател на Студентски съвет, заедно със свои колеги от софийски университет, учредява Университетски клуб за екология и устойчиво развитие ‘UNECO’.

Понастоящем Борислав Сандов се занимава с политика, проекти и активизъм в областите климат, енергетика, земеделие и храни. Той е сред основните организатори на големите протести от последните години, най-известни от които са тези относно ГМО, шистовия газ, горите и традиционният от 2009 г. досега граждански протест на 14-ти януари. Участва и в международни кампании. Боби е координатор за България на движението за хранителна независимост и движението за климатична справедливост, а също така участва в координационните съвети на Коалиция за климата – България, Асоциация на свободното слово ‘Анна Политковская’, България – свободна от ГМО, България без цианиди, Fracking free Bulgaria, Български антиядрени граждани, ‘БеленНЕ!’и др. Борислав Сандов работи във фондация за околна среда и земеделие, а също така е и Съпредседател на ‘Зелените’ .

Борислав говори английски и руски език и винаги е открит за разговори по въпросите на околната среда, демокрацията, справедливостта и георграфията.

“Всяко едно наше действие влияе на всички около нас. “
Директна връзка:
Pathways.bg © Copyright 2017