Мирослав Стойчев
Yale School of ManagementОбразование:
Бизнес администрацияСпециалност:
Финансов директор, Заедно в часПрофесия:

Мирослав Стойчев е родом от София. Завършва средното си образование в Технологично училище “Електронни системи”, след което заминава за САЩ и продължава образованието си в Minnesota State University.  Мирослав завършва бакалавърска степен  по финанси през 2003 и  започва работа в Microsoft като софтуерен инженер в отдела за бизнес приложения.

По-късно Мирослав започва работа в start-up интернет технологична компания, фокусирана върху криптиране на данни и изграждане на виртуални  мрежи,  заедно със свои колеги от университета.

През 2010 Мирослав завършва магистърска степен по бизнес администрация от Yale School of Management. Завръща се в България  и се включва в новосформирания екип на Фондация "Заедно в час"  като финансов и оперативен директор.  

Мирослав се включва в екипа на "Заедно в час" с желание да подпомогне едно устойчиво начинание, което в дългосрочен план да отключи огромния потенциал на българското общество, ограничаван от достъпа до качествено образование. Той вярва, че единственият начин за истинска промяна в образованието е появата на движение от ангажирани млади хора, които да подкрепят активно тази кауза.

Мирослав e сертифициран финансов анализатор (CFA) и запален мотоциклетист. Любимото му занимание е подхвърляне на топка с  дъщеря му Йоана, която е на 1 година.

“Избери си работа, която обичаш. Така цял живот няма да ти се наложи да работиш.“
Директна връзка:
Pathways.bg © Copyright 2017