Иван Генадиев
University of PennsylvaniaОбразование:
Международни отношенияСпециалност:
Инвестиционен банкерПрофесия:

Иван Генадиев има осемгодишен опит в инвестиционното банкиране, бизнес мениджмънта и управлението на активи, придобит в САЩ и Европа. След завръщането си в България, Иван става съосновател на Teres Capital, платформа за стратегическо консултиране и иновативно инвестиране в Източна Европа.

Като инвестиционен банкер, Иван консултира при сливания и придобивания, дългови изкупувания, преструктурирания и набиране на капитал на обща стойност над 30 милиарда долара. На Уолстрийт той работи в банка на фамилията Ротшилд, водещата инвестиционна банка Wachovia (сега Wells Fargo) и международния инвестиционен посредник Tegris. В България Иван ръководи проекти като част от екипа на Entrea Capital.

Мениджърски опит Иван придобива като шеф на кабинета на главния изпълнителен директор на Global Crossing, глобална телекомуникационна компания с приходи над 2.5 милиарда долара и 5 000 служители.

Иван започва професионалната си кариера в тренировъчната програма на AIG Global Investment Group, където допринася за управлението на над 1 трилион долара, разпределени в различни инвестиционни програми.

Иван завършва Американския колеж в София и има бакалавърска степен с почести по международни отношения от University of Pennsylvania, САЩ.  По време на обучението си стажува в Министерството на икономиката на Бавария и във Върховния съд на САЩ. 

“Въпросът не е как, кога, и къде. Въпросът е защо.“
Директна връзка:
Pathways.bg © Copyright 2017